Geniet nu

Waterpret

Met dat de temperaturen stijgen, begint bij ons in huis de vraag om water ook toe te nemen.

Zodra het rolluik omhoog gaat, wordt de mededeling gedaan dat zoonlief naar buiten gaat. Hij vindt niets fijner dan in de ochtendzon een beetje rond te scharrelen voor het huis, al dan niet op zijn fiets. En dan het liefst op blote voeten. Ook onze oudste zien we soms alleen tussen de middag voor een boterham en af en toe om wat dingen te halen die nodig zijn om het buitenleven nog spannender te maken. Je snapt dat een douchebeurt aan het einde van de dag geen overbodige luxe is. En aan het einde van de zomer wordt het weken in een teiltje water om de rouwrandjes onder de nagels vandaan te krijgen.

Maar ook de tijd van de waterballonnen is aangebroken. Heerlijk vinden ze het om deze op te pompen met de waterspuit en vervolgen met water en al te bewaren voor later (ik vind ze zo mooi mam). De eerste is midden in de woonkamer geklapt. En mijn humeur spatte op hetzelfde moment in stukken….

Vanavond hadden we een heus waterballet in de achtertuin. Onze jongste mocht de planten water geven, met de tuinslang. Hij kon de verleiding niet weerstaan en heeft de slang volaan op manlief gericht. Uiteraard had ik weer geen idee hoe ik de buitenkraan vanuit binnen dicht kon doen, was mij eerder wel een keer verteld maar zoals het wel met meer info gaat sla ik niet alles op.

In de krant las ik dat de brandweer aan de pas moest komen omdat kinderen de badkraan open hadden gezet. Het kan dus altijd erger dacht ik. En ik vulde mijn emmer met water om de vloer te ontdoen van zwarte voetstapjes.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s