Geniet nu

Van werken naar op vakantie gaan, hoe doe je dat?

We zijn weer terug van vakantie! Heerlijk om er een weekje echt tussen uit te zijn, de provincie uit!

School, werk, sporten, huishouden geven mij een zekere vastheid aan de dag, aan de week. Daarom vond ik het wennen om in het ritme van geen vaste afspraken te komen. En zeker als je net als ik een soort de vakantie bent ingerold. Stond ik ’s morgens om 8.00u op school al tafels te dekken voor het koningsontbijt, liep ik om 10u met 7 groepjes kinderen de estafette in verband met koningsspelen, was ik om 13u nog bij de huisarts wegens een ontsteking aan mijn lip en was de auto ook nog niet helemaal ingepakt. Toch zaten we om 14.30u in de auto en kon de vakantie te beginnen. Ik had eerst een paar dagen nodig om bij te komen, hoe verbazingwekkend……

En dan is het toch fijn dat niets moet. Bedachten we pas in de winkel wat we gingen eten, gleden we iedere dag van de glijbaan in het overdekte zwembad, haalden we iedere ochtend verse broodjes en voetbalden we in de achtertuin. En wie viert er nu Koningsdag in Maastricht, verdwaalt in het labyrint van Vaals, doet proefjes met droogijs en gaat op onderzoek uit in de grotten van Valkenburg. Met als onderbreking de lintjesregen voor (o)ma.

We hadden het zo naar onze zin, dat we er nog een nachtje aan vastplakten. Kwamen we zaterdagmiddag laat thuis en leek het op de dag dat we vertrokken: wassen, opruimen, boodschappen doen. En zo rolde ik maandag weer in het leven van alle dag.

Met als enige uitzondering dat de jongens nog vrij zijn en wij weer aan het werk moesten. Maar daarover in een latere blog meer.

p.s. ben je benieuwd naar de foto’s bij dit verhaal? Volg mij dan op Instragram: Knipoogblog.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s