opvoeding

De fietsopstap ontrafeld

Onze zoon kon minimaal tot zijn 10e met zijn toen nieuwe fiets doen. We zijn nog niet op de helft van het aantal toegezegde jaren of er staat weer een andere fiets in de garage. Iets te optimistisch ingeschat….

Na een avondje rondsnuffelen op Marktplaats besloot ik naar de plaatselijke fietsenmaker te gaan. En daar stond dé fiets; eindelijk met versnellingen! Zoonlief twijfelde geen moment, dat was hem.

Maar de fietsenmaker had nog zo zijn twijfels. Dus moest er geoefend worden met op- en afstappen. Omdat ik niet weer binnen twee jaar mijn portemonnee wil trekken, had ik mijn zinnen al gezet op de grootste fiets. Alleen: veiligheid gaat voor alles. En mocht ik dat zelf nog niet bedacht hebben, de verkoper heeft mij daar meerdere malen aan herinnerd. Dus knikte ik braaf mee en liet zoonlief ook op een kleiner formaat fiets een proefrit maken.

En toen moest er besloten worden. We hebben uiteindelijk unaniem gekozen voor de grote fiets. En daarmee is voor mij het opstapraadsel ook opgelost.

Een paar keer per jaar rijd ik mee naar de gymles (veiligheid voor alles he). Compleet met instructies van de juf en een oranje vest aan. Bij het opstappen bij school zag ik een aantal jongens hun been over de stang zwaaien, met hun voet afzette en als de fiets een vaartje had, op het zadel gaan zitten. Hoe mijn zoon nu opstapt? Juist, een zetje zodat de fiets in beweging is, op het zadel en fietsen maar.

Nu het zadel van de andere fiets weer naar beneden. Dan kan onze jongste zoon ook de volgende fietsstap te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s