herinneringen

Regendagen maken herinneringen

Regenachtige vakanties in mijn herinneringen zaten vol met knutseldagen, traktaties maken en eigen musicals arrangeren. Zelfs als het op vakantie geen weer was om naar buiten te gaan maakten we van kartonnen dozen hele straten en steden. En altijd vergezeld met lp’s of luisterbandjes.

In mijn herinneringen gingen deze dagen altijd erg vreedzaam voorbij. Of dat ook echt zo was….. maar ik kijk daarop terug met warme gevoelens.

Als het nu een dag regent, zijn er geen vreedzame tafereeltjes van knutselende kinderen. Wel worden er veel luistercd’s gedraaid; met het volume op standje hard zodat de buurkinderen ook mee kunnen luisteren. En hoe de rest van de dag verloopt, dan ligt eigenlijk aan mijn eigen humeur. Als ik er zelf geen zin in heb, dan wordt het een lange dag met veel gemopper en gedoe. Maar op de dagen dat ik er moed op heb, dan schijnt de zon in huis. We zingen en bewegen op liedjes, er mag een stormbaan gemaakt worden van de bank en de tafelstoelen en het hele huis ligt vol met speelgoed. En als het even droog is, dan gaan de laarzen aan en wordt er in de plassen gestamp en zonder spatborden erdoor heen gereden.

En als ik door de rommel heen kijk, zie ik toch vreedzame knutsels; bestaand uit een armband voor mama, gemaakt van duct-tape. Of een bed gemaakt voor de knuffels. Of een heel leger van uit tijdschriften geknipte figuren.

Mooie herinneringen, die regendagen!

P.s. check Instragram voor de duct-tape armband

Advertenties

2 gedachten over “Regendagen maken herinneringen”

  1. Mooi geschreven! Bij mij zijn ze al iets ouder. Met regen is het vooral balen als je dan precies je kranten rond moet brengen. En regen is niet leuk als je naar school moet fietsen. Maar regen geeft ook prachtige druppels op bloemen. Zo mooie om te fotograferen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s