herinneringen, opvoeding

De geurende herinnering van smurfensnot

Of ik een stukje zeep had. Nee, dat heb ik niet. Wees niet bang, onze kinderen worden iedere dag met zeep gewassen. Vloeibare zeep, uit zo’n handige knijpfles. Die overigens de eerste paar douchebeurten het hardst gaat wegens de grote hoeveelheden die bij één keer knijpen op en langs de washand belandt. In de badkamer ligt één stuk zeep. En die is van mij. Echte zeep waar geen parabenen of andere overbodige toevoegingen in zitten, die iedere keer weer zorgvuldig wordt uitgezocht op geur en dus alleen door de dames des huizes mag worden gebruikt.

Dat vind ik zo leuk aan deze leeftijdsfase. Ik ga steeds meer herinneringen krijgen door de vragen die de jongens stellen en de door dingen die zij doen, doe ze leuk vinden of waar ze juist een hekel aan hebben. Bij ons thuis had mijn moeder  een knijpfles met douchefris en wij wasten ons met een blok zeep. Hoe de tijden veranderen maar de principe blijkbaar doorgegeven worden.

Eindelijk was er een stukje zeep beschikbaar. Wat bleek, voor de smurfensnot! Wat leuk, dat had ik vroeger ook! Ik vulde snel een zakje met warm water, deed de zeep erin en wrijven maar. Jongens, mama zal de smurfensnot wel voor jullie maken. Ik ging weer helemaal terug in de tijd: groep 7 bij meester Haas. We begonnen met witte smurfensnot, eerst nog wat waterig maar na wat oefenzakjes hadden we de perfecte substantie ontdekt. We experimenteerden met kleur, roze was favoriet. Op het hoogtepunt van de rage werd smurfensnot verboden, er waren namelijk al wat zakjes in de bureaulaatjes geklapt. Maar ik kon het niet laten en had het toch stiekem in mijn laatje gelegd. Het voelde zo lekker zacht aan. Met als resultaat dat er een zakje in mijn mond klapte. Ik snap nog niet hoe ik dat voor elkaar kreeg maar de smaak kan ik nóg oproepen.

En zo zaten zoonlief en ik dit weekend aan de smurfensnot. Om de beurt mochten we er een poosje aan voelen. Totdat ook deze zeepbel weer uit elkaar klapte. Na 3 dagen ging het zakje lek en was het weer over met de smurfenpret.

Stiekem kijk ik weer uit naar het volgend stukje zeep.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s