Geniet nu

Hoe wij ontspannen de zomervakantie in zijn gegaan.

En, zin in de vakantie? Een veel gevraagde zin bij het schoolhek de afgelopen dagen. Natuurlijk hebben we allemaal zin in vakantie! De kinderen zijn er aan toe om hun eigen ding te mogen doen, ze kijken uit naar de nieuwe meesters en juffen, slaapgebrek door de warmte begint weerslag te krijgen in het dagelijks leven. En ook voor ons is het lekker om een periode van tijd voor elkaar in het vooruitzicht te hebben.

Maar eerlijk gezegd, 6 weken vakantie is een jaarlijkse uitdaging. Of je nu (deeltijd) buitenshuis werkt of fulltime thuis bent, ieder gezin heeft zo zijn eigen uitdagingen. En dan valt dat bij ons eigenlijk best mee. Want de grootste vraag is hoe we de opvang geregeld krijgen. We gaan als gezin op vakantie, we hoeven geen rekening te houden met bijzonderheden van onze kinderen, we hebben kunnen kiezen hoe we op vakantie willen, etc. Dan is het geregeld krijgen van opvang eigenlijk maar een luxeprobleem. Het moet alleen wel gebeuren.

Dit jaar ben ik er vroeg mee begonnen. Dat helpt echt bij het uitzien naar de zomervakantie! Wat voor ons de oplossing is? We nemen drie weken vrij waarvan twee weken elkaar overlappen. In deze twee weken gaan we met vakantie. En de andere weken zijn we om beiden een week thuis. Rest ons nog twee weken opvang die eenvoudig in te vullen was. En mocht er toch nog iets tussen komen? Dan hebben we gelukkig lieve familie om ons heen waar we altijd een beroep op mogen doen.

En zo is de zomervakantie ook voor ons als ouders een periode van ontspanning.

Hoe kijken jullie uit naar de zomervakantie?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s