Geniet nu, loslaten

Hoe we weer jonglerend de dagen doorkomen

We zitten weer in het strakke ritme van school, werk, sporten en zwemlessen. Heerlijk was het om twee weken lang niet gewekt te worden door wekkers, niet ons avondeten naar binnenschuiven omdat we naar zwem- of een andere sportles moeten. Geen schooltijden die onze dagen bepaalden en werkgerelateerde verplichtingen die onze agenda’s bepaalden. Alleen dingen doen waar we zelf zin in hadden, feestdagen vieren en ontspannen de dagen doorkomen.

Eerlijk is eerlijk, de structuur van school en werken leveren ook wel zo zijn voordelen op. Iedereen weet weer waar hij aan toe is, we liggen weer op tijd op bed en genieten van gezonde maaltijden. Alleen waren we vergeten hoe hard het op sommige dagen werken is om alle ballen in de lucht te houden.

Het begon maandag goed: school, werk, zwemles. En geen schone handdoek meer in de kast. Dus toen ik met de jongens thuis kwam, was de race tegen de klok in mijn hoofd al gestart. Alleen dachten de kids daar anders over. Er was een speeltent mee naar huis gekomen en die moest opgezet worden. De optie om te wachten tot papa thuis was werden compleet genegeerd. Eer dat ik het in de gaten had, was de doos opgemaakt. Lagen de tentstokken kris kras door de kamer. Ik probeerde het geheel nog te negeren door mijn eigen plan te trekken, tegen beter weten in. Want op een gegeven moment stond, tot mijn verbazing, het frame opgebouwd in de woonkamer. Alleen het tentdoek hoefde er nog maar overheen. En ja, dan ben je toch wel een erg strenge moeder als je deze klus niet even helpt afmaken.

En zo stond ik alle zwemkleding bij elkaar te zoeken, eten te koken, tafel te dekken, tassen uit te pakken én een speeltent in elkaar te zetten. Ik verlangde spontaan weer terug naar de georganiseerde bende tijdens de vakantie.

We jongleren ons er wel weer door heen tot de volgende vakantie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s