Geniet nu, herinneringen

Een moeder-zoondagje Amsterdam

Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je dat we van uitjes houden. Met elkaar dingen ontdekken, herinneringen maken, nieuwsgierig naar wat er te zien en te beleven is. Stuur ons een dag op pad en je hoort ons niet!

De kerstvakantie was een mooie gelegenheid om er lekker op uit te gaan. Op tweede kerstdag een ochtendwandeling, een dagje schaatsen in de stad, uit eten met elkaar. En een dag op stap met onze zoons. Manlief ging met de jongste naar een kasteel. Wij gingen een dagje naar Amsterdam! Want de Nachtwacht en het Melkmeisje, de wilden we wel eens met eigen ogen zien.

Op een koude ochtend stapten we in de trein. Uiteraard met de nodige kortingscoupons in onze tas. En na een lange treinreis, stapten we rond het middageten uit in Amsterdam Centraal. Een compleet andere wereld dan waar we eerder die ochtend vanaf een klein station ingestapt waren. Met de vaart der volkeren begaven we ons naar de uitgang van het station. We mochten op de pas van een aardige meneer de poortjes door. Op zoek naar een loket voor een tramkaartje. Het duurde even voordat we door hadden dat het loket niet (meer) bestond maar na iemand geholpen te hebben, waren we zelf binnen 5 minuten in bezit van het vervoersbewijs. De tram in!

Wat was de rij lang voor het Rijksmuseum, ondanks de belofte dat we met vooraf gekochte kaartjes direct naar binnen mochten! Hadden we mooi de tijd om eens goed rond te kijken, onze broodjes te nuttigen en ons te verheugen op wat we gingen zien. Eenmaal binnen hebben we nog 3x in een rij gestaan; we hadden het kunnen weten, wie gaat er dan ook in de Kerstvakantie naar dit museum…. En toen op zoek naar De Nachtwacht!

Het familiespel leidde ons langs de hoogtepunten van de tentoonstelling. En zo hebben we een foto van De Nachtwacht kunnen maken. Het Melkmeisje was helaas uitgeleend. We kregen een inkijkje in de geschiedenis van de koopvaardij en hebben met buskruit geschoten. Het meest bijzonder vond onze zoon een slot waarbij de eigenaar van de deur kon zien hoe vaak deze open was geweest. Zo zie je, smaken verschillen;-).

En zo kijken we weer terug op een gezellig dagje uit! Met als herinnering, de foto’s, onze indrukken en belevenissen.

Wanneer gaan we weer?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s