Geniet nu, loslaten

Wat is dat, opschieten?!

Wie mijn blog al wat langer leest, weet dat we op dit moment voor de tweede keer aan de rand van het zwembad zitten. En ons hoor je hier niet over, we zijn veel te blij dat het zwemdiploma weer wat in zicht komt. Wat wel een uitdaging is, zijn de tijden waarop het lessen plaat vindt. Wat denk je van de dinsdag om 18.00u; onze beide werkdagen, manlief zijn sportavond. Het is steeds weer een race tegen de klok om 10 minuten voor tijd zoonlief gevoed en gekleed klaar te hebben staan (ja, hij wordt opgehaald, we hoeven zelf niet te rijden;-)).

Gistermiddag begon het goed! Geen vergadering die uitliep, de files stonden op andere wegen, ik was op tijd om ze op te halen bij schoonzus. Er was voldoende voor handen om een gezonde, voedzame en lekkere maaltijd binnen 15 minuten op tafel te hebben. Wat was ik trots toen de kom met noedels en groenten klaar stond om op te eten. Nu kon het niet meer misgaan. Dacht ik….

Hoe het in zijn gedachten kwam, geen idee. Wat ik wel weet is dat ik op een gegeven moment hapje voor hapje naar binnen zag gaan. Het tempo lag verrassend laag. En toen ik beter keek, snapte ik hoe dat kwam. Zoonlief had eetstokjes uit de la gepakt, in een onbewaakt ogenblik. En zo zat hij op zijn gemakje zijn avondmaaltijd te verorberen. Het zag er zo leuk uit, ik kon het gewoon niet uitspreken dat hij op moest schieten en dat dit zo niet ging. Maar de klok tikte onverbiddelijk door. Waarop manlief heel tactisch de opmerking maakte dat hij wel even een vork zou pakken wegens het tempo. En zo werden de stokjes ingewisseld voor een vork en stond zoonlief precies op tijd klaar.

Benieuwd naar de foto? Check mijn account op Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s